Blessure Vrij

Blessures zijn vaak niet simpel op te lossen. Vaak kom je met minder activiteit en voldoende rust een aardig eind. Maar soms wil je ook gewoon die rust niet nemen. Rust in een programma zorgt voor vertraging.

Blessures die vaker terugkomen zijn het vervelendst, het moment dat je jezelf af begint te vragen of je wel juist bezig bent. Moet je niet stoppen met je huidige activiteiten. Vervolgens ga je naar een specialist en toch komen deze pijntjes terug. Vraag je dan eens af wat er anders is waardoor die spier of die pees telkens weer irriteert.

Wij kunnen samen met jou bekijken hoe jouw lichaam in elkaar steekt en wat we kunnen doen om te zorgen voor een betere houding. Een betere houding zorgt voor minder belasting op kwetsbare punten.

Blessures zijn vaak irritaties door overbelasting, of het nu komt door bewegingsbereik of door zwaarte in beide gevallen kunnen pezen of spieren zeer gaan doen. Fysio kan jou fantastisch helpen met de pijn en last op een bepaalde plaats en wij kunnen je daarna helpen met een betere stabiliteit en mobiliteit voor effecten op de langere termijn.

 


Enkel en Knie pijn

Hardlopers, teamsports en mensen die veel wandelen voor werk hebben wel eens last van enkel of knie. Dit gebeurt omdat je ze veel gebruikt, maar heb je wel eens stil gestaan bij “onderhoud” van je lichaam. Hoe maak ik mijn enkels en knieën weer fit genoeg voor een volgende dag of wedstrijd.

Vaak wordt vergeten welke inzet en druk het vraagt van onze onderste gewrichten om de dag door te komen. Wij kunnen je helpen bij dit onderhoud, zo houden wij jou blessure vrij en ben jij in de gelegenheid om te doen wat je wilt doen!

Last na het hardlopen of na inspanning, dit gebeurt soms wel eens. Alleen is het nooit echt een Garantie dat het weg gaat. Vaak komt het terug en nemen we langer rust. Maar is dit de oplossing?

Is er niet een andere reden waarom het terug blijft komen? Ook hier kunnen we met onze Health Coaches jou bij helpen.


Schouderklachten

 

Fysiek werk, vereist veel activiteit in de benen maar ook in de armen. Onze armen worden voorzien van bewegingsruimte vanuit het schoudergewricht. Dit is een gewricht met een zeer complexe structuur.

Veel spieren die allemaal in de lucht de arm stabiel moeten houden. Dit vraagt om gecontroleerd en secuur werk. Soms functioneren ze niet helemaal correct en dat heeft direct invloed op het bewegingsbereik van de schouder.

Wij kunnen nagaan welke spieren meer of minder functioneren en langzaam zonder extra pijn kijken of we dit kunnen herstellen.

Ook op latere leeftijd speelt zwakkere spieren een rol, en vaak ga je dit voornamelijk voelen in de schouder en nek. Ook bij senioren kunnen wij voorzichtig en veilig bekijken welke spiergroepen ene steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Health Coaches