In de medische wereld is er niet alleen maar 1 weg, maar meerdere. Geen goed en fout maar wel veilig! Zorg dragen van het welzijn van de patiënt!

Als 1 van de eersten in Europa hebben wij Health Coaches met een level 5 opleiding. Deze opleiding is vorm gegeven door ACE in Amerika en overgebracht naar Nederland door Sport&People.

Hier kwamen allerlei medische indicaties aan bod, wetenschappelijke informatie over de bekendere medische complicaties en hoe deze door middel van beweging te beïnvloeden. De docenten waren van alle markten thuis, van topfysio’s tot huisartsen en uiteraard top trainers! Hoogtepunten waren wel de middagen in het Erasmus MC waar je in de snijzaal enorm veel informatie kreeg! In veel gevallen kan je door beweging en ontspanning namelijk al een heel eind komen. Wij zijn geen fysio of artsen maar kunnen binnen hun protocollen prima met ze samenwerken.

Wij bewaken de “RED FLAGS” en stimuleren binnen onze medische PT programma’s om ook samenwerkingen aan te gaan met artsen en fysio’s. Wij kunnen door waar vaak hun trajecten stoppen. Daarnaast door onze kennis over bewegen kunnen wij vaak het holistische van de indicaties beter benaderen.

Heb jij klachten, blessures of medische indicaties en weet je niet goed wat je kan en niet kan. Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend consult over jouw mogelijkheden.


Medische Indicaties

We praten veel over medische indicaties, maar wat zijn dat nou precies?

 

Dit zijn medische of fysieke belemmeringen die vaak ook al geconstateerd zijn door de huisarts, specialistische art of fysiotherapeut. Je praat dan vaak over een belemmering die voor langere tijd blijft je je vaak afhankelijk wordt van therapie of medicatie. Voorbeelden hiervan zijn:

 

 • Obesitas
 • Hart en vaatziekten
 • Diabetes type 1 en 2
 • Astma en COPD
 • Hoge/lage bloedruk
 • Osteoporose en Ostepenia
 • Gewrichtsklachten
 • Nek en rug Klachten
 • Inmobiliteit en Spierspanning
 • Zwangerschappen met fysieke klachten

 

Dit is een kleine greep, heb jij 1 van bovenstaande klachten en wil je hier een keer meer info over neem dan contact met ons op via het contact formulier.

Veilige werkwijze met complexe problemen. Wij bieden de veiligheid omdat we hebben gekaderd wat wij kunnen en waar je meer hulp bij nodig hebt.

 1. Inventarisatie van de klachten

  Binnen deze inventarisatie gaan wij na welke complicaties er zijn en hoe we daarmee om kunnen gaan. Veel van de gevallen kunnen we veilig testen en meten door houdingsanalyses en statische testen. Maar in sommige gevallen moeten we ook wel externe specialisten inschakelen voor extra bevestiging en of testen. Bloedtesten of symptomatische klachten die nog niet beoordeeld zijn. Na de inventarisatie hebben we exact een beeld wat we mogen en waar we op moeten letten. Voorkeur gaat altijd uit naar nauw contact met de huisarts als deze betrokken is bij je medische klachten.

 1. Gewrichten en spiergroepen

  Volgende stap zou zijn het testen en meten van de houding. Dit zodat we een goed beeld kunnen maken van welke gewrichten op een minder natuurlijke manier belast worden. Vaak is het resultaat dat we extra complicaties vinden die bij verbetering het complete probleem lichter maken. Maar we gaan voor het bewegen eerst bekijken wat we ook echt veilig kunnen bewegen. Hoe staan de schouders, de rug en de heup? Hoe zijn de verhoudingen tussen enkel, knie en heup. Dit soort testen vragen om geen enkele inspanning maar bieden een fantastische eerste inzicht!

 1. Stabiliteit en Mobiliteit

  Hoe kunnen de juiste gewrichten hun stabiliteit behouden en daarmee ruimte bieden om de mobiliteit te verhogen? Systematisch wordt er bekeken of de juiste onderdelen van het lichaam op de juiste manier bewegen. Op allerlei manier kijken we of hier nog beperkingen in hebben voordat we door gaan met onze beweeg programma's. Hoe stabieler het lichaam des te meer rust er ontstaat, en hoe mobieler we bewegen hoe flexibeler we blijven!

 1. Trainingsprogramma

  Na al bovenstaande check-ups kunnen we gaan starten met een beweegprogramma. We weten dat het veilig kan met de juiste oefeningen en daarbij lettende op de klachten of eventuele voorgaande symptomen. We kunnen het traject beheren en controleren dat er oprijd wordt ingegrepen waar nodig. Tot die tijd doen wij er alles aan om je in het dagelijks leven zo min mogelijk belemmeringen te laten ervaren.