Een werknemers die thuis komt te zitten met klachten is het lastigste wat er is. Helpen dit te voorkomen is een extra service naar de werknemers, en helpen het sneller op te lossen is een motivatie voor de werknemers!

 

Werknemers die:

 

  1. Hard werken hebben soms ook ontspanning nodig. Ontspanning krijgen ze door slechte energie kwijt te raken en goede energie op te doen. Daarnaast is het soms nodig om even een uitlaatklep te hebben. Hoe help jij ze als ondernemer aan een manier van ontspanning. Extra service vanuit FEELtraining is dat wij kunnen zorgen dat ze mentaal en fysiek beter in hun vel komen te zitten.
  2. Veel fysiek werk doen hebben ook onderhoud nodig. Materialen en machines op het werk die je vaak gebruikt hebben ook vaker onderhoud nodig. Dit geldt ook voor ons lichaam als we deze veel en vaak belasten. Fysiek onderhoud kan dus een businessplan versterken!
  3. Gaan voor het bedrijf kan je helpen met het versterken van hun commitment en motivatie. Door ze een extra service te geven van een specialist en vertrouwenspersoon kunnen hun sneller en beter geholpen worden bij opkomende fysieke en mentale klachten. Ze kunnen altijd binnen 24 uur bij ons terecht en gaan wij pragmatisch aan de slag met hun klachten.

Ondernemen voor je werknemers

Als werkgever zie je je werknemers het liefst gezond en fit; daar profiteert iedereen van. Toch gebeurt het met regelmaat dat medewerkers (met name in fysieke beroepen) getroffen worden door een blessure of overbelasting die het werken bemoeilijkt of zelfs onmogelijk maakt.

In veel gevallen volgt er een traject via huisarts of fysiotherapeut; trajecten die veel tijd kunnen kosten en vaak over diverse schakels gaan.
Dit is tijd waarin je werknemer zich niet prettig voelt maar ook jouw organisatie een werkkracht (gedeeltelijk) moet missen met alle gevolgen van dien.

FEELtraining biedt met haar (medisch) beweegspecialisten een gerichte oplossing voor werknemers en werkgevers die gezamenlijk tot een snelle conclusie en (be)handeling willen komen om zo snel mogelijk weer gezond en actief op de werkvloer aan de slag te kunnen:

Wat kunnen wij voor ondernemers

  • Een zeer snelle beschikbaarheid van een medisch beweegspecialist om doelgericht naar een oplossing te zoeken; van onderzoek tot (preventie)advies en behandeling. Geen wachttijden of spreekuren.
  • Een behandeltraject met aandacht voor de specifieke situatie van de werknemer, waarbij vaak gericht kan worden behandeld, in tegenstelling tot een meer generiek advies van afwachten en/of rust nemen.
  • Een waardevolle inschatting van de situatie die een huisarts- of specialistbezoek overbodig kan maken.
  • Een ‘korte lijn’ tussen werknemer, werkgever en medisch beweegspecialist.
  • Opties tot het voorkomen van (terugkerende) problemen, met name voor werknemers met een (zwaar) fysiek beroep

Wanneer we vaststellen dat de problemen toch door een andere specialist moet worden bekeken, worden alle bevindingen van onze beweegspecialisten gedocumenteerd en beschikbaar gesteld voor een effectief vervolg.


Rookstop begeleiding

Stoprook

Stoppen met roken

Stoppen met roken;
Iedereen die rookt die denkt wel eens aan stoppen of heeft het zelf wel eens geprobeerd. Waarom is het tot nu toe nog niet gelukt? Wat maakt deze cursus bij FEELtraining anders dan de anderen? Na het lezen van deze flyer zal het u duidelijk zijn. Het is een andere aanpak die u ondersteuning geeft bij het stoppen. Het is en blijft belangrijk dat u het zelf wilt, want uiteindelijk gaat u het zelf doen!

Unieke aanpak
Hoewel de theoretische grondslag voor de opbouw van het programma al veel langer gebruikt wordt in diverse ondersteuningsprogramma’s die door STIVORO (Stichting Volksgezondheid en Roken) en later het Trimbos-instituut zijn ontwikkeld, mag gesproken worden van een unieke aanpak! Veel  ondersteuningsprogramma’s en technieken zijn gericht op een kortdurende begeleiding (soms maar één bijeenkomst of één specifieke verrichting), meestal met een beperkte voorbereiding op de moeilijke momenten die vaak een terugval inluiden! Uit onderzoek is gebleken dat een grote groep enthousiast gestarte stoppers ook na 12 weken succesvol niet roken, toch weer onverhoeds in oud gedrag terugvallen.

Onze aanpak geeft u ondersteuning gedurende 12 maanden. Gebleken is dat daarna nog maar weinigen het roken hervatten. Deze langdurige begeleiding is door de trainer voor een moeilijke doelgroep (‘straffe rokers’ met longproblemen) jaren lang beproefd met opmerkelijk succes! Diverse studies hebben aangetoond, dat een groepsgerichte aanpak meer kans op succes levert; de ‘groepstuin’ geeft vaak een extra impuls aan de stoppoging en een stimulans om het vol te houden! Interactie met de groepsleden en de trainer-coach haalt het beste uit uzelf.

Opbouw training
Stoppen-met-roken doe je eerst en vooral nadat je geleerd hebt hoe je dat aan kunt pakken. Het is dus vooral een leerproces en, net zoals het behalen van een rijbewijs, voor bijna iedereen haalbaar ook al lijkt dat vaak een onmogelijke opdracht! Tijdens de introductiebijeenkomst kunt u (vrijblijvend) kennismaken met de trainer-coach en worden de bijzondere facetten van de training nader toegelicht. In een 10-tal groepsbijeenkomsten (van 60 tot 90 minuten) ondergaat u het proces van zelfbewustwording en motivering tot voorbereiding op de valkuilen tijdens de stoppoging (op het geschikte moment), tot en met een nazorg die strekt tot 1 jaar na dato. Bij onverhoopte terugval behoort verlenging tot de mogelijkheden.

De kosten
Eigenlijk zou je beter kunnen stellen: “wat levert het me op?” want een snel rekensommetje leert u dat een gemiddelde roker al snel zo’n € 1.800 tot 2.000 euro op jaarbasis oprookt! Het cursusgeld bedraagt € 900. Behalve het inleggeld (dat u als werkgever al snel terugverdient bij een succesvolle rookstop) zal het de deelnemer de nodige energie kosten, want stoppen-met-roken is een grote gedragsverandering in het leven die gepaard gaat met flinke inspanningen. Je krijgt er echter veel moois en goeds voor terug, met andere woorden de moeite waard! Zoals met zoveel zaken in het leven gaan ook hier de kosten vóór de baten uit.

Uw trainer-coach
Gerard Peeters, als verpleegkundig consulent in de rol van trainer-coach verbonden aan FEEL-training, is degene die u door het bewustwording- en veranderingsproces zal leiden en de groep zal coachen tot bijzondere prestaties. Hij houdt zich vanuit opleiding en ervaring professioneel bezig met gedragswetenschap en toepassing daarvan in de praktijk. De nauwe contacten met professionals, onder wiens supervisie het programma tot stand kwam, garandeert een gedegen aanpak gestoeld op wetenschap en jarenlange ervaring. Zijn rijke ervaring als verpleegkundige (bijna 40 jaar), zijn betrokkenheid bij velerlei activiteiten binnen zijn vakgebied en daarbuiten met politiek, cultuur, maatschappij, amusement en sport (in het verleden geen onverdienstelijk wielrenner) maken hem tot een plezierige sparringpartner. Juist waar het op ‘afzien’ aankomt kan hij voor velen een steun en toeverlaat zijn. Voor hem is uw stoppoging (of die van uw werknemer) ook zijn uitdaging!

 

 

Ray, medisch trainer, raymond@feeltraining.nl, 0613227960