Deelnemers FEELtraining gaan de December Challenge aan!

Deelnemers FEELtraining gaan de December Challenge aan!

Net als vorig jaar zijn ook dit jaar de deelnemers van FEELtraining de uitdaging aangegaan. Om te zorgen dat we de Decembermaand goed doorkomen, hebben we een speciale December Challenge bedacht.

 

De laatste maand van het jaar, een maand die bol staat van de feestelijkheden. Na een jaar vol actieve uitdagingen is December toch meestal een maand waarin we het net iets rustiger aan doen. We vieren Sinterklaas, kerst en oud & nieuw. En dit doen we vaak graag met lekker eten of snoepgoed.  En al die extraatjes zorgen dan al gauw voor een íets te strakke broek.

We merken ook dat de dagen korter zijn en het gebrek aan licht heeft op de meeste van ons invloed, waardoor we een beetje in de winterslaap modus belanden. Om het lekkere eten en gebrek aan beweging te compenseren hebben we voor de sporters van FEELtraining een speciale advent kalender gemaakt.

Deze advent kalender is bijzonder, omdat deze niet gevuld is met snoepjes of chocolade, maar met beweging! Elke dag een beetje meer bewegen, naast de standaard Small group trainingen. De ene dag een kleine training van een minuut of tien, waarbij de simpele oefeningen  in de huiskamer gedaan kunnen worden, tot een half uur cardio training buiten. En in de Decembermaand met het koudere weer is die buiten training extra pittig.

Elke dag was de uitdaging dus weer anders. En pittige opdracht om elke dag aan dat kleine beetje extra beweging te doen. En het leverde soms toch ook wel de nodige spierpijn op. Menigmaal hebben we de deelnemers en trainers gehoord over stramme spieren. Maar FEEL-ers geven niet op en dat blijkt wel weer. In 30 dagen tijd hebben we dan ook 5600 oefeningen gedaan, waarvan 60 minuten cardio. Dat betekent dat er zeker 15.000 calorieën verbrandt zijn. Iets waar we trots op mogen zijn. Nu is dat glaasje Champagne met oud& nieuw dubbel en dwars verdiend en kunnen we 2019 vol goede moed starten.