Sporttrends 2017 bij FEELtraining: CHALLENGES!

Sporttrends 2017 bij FEELtraining: CHALLENGES!

Wij Nederlanders houden wel van een uitdaging blijkt afgelopen jaren; en niet alleen op sportgebied! Afgelopen kerst veroverde Tijn heel Nederland met zijn warme actie #lakaan voor het goede doel en jaren daarvoor lieten we ons massaal in ijswater storten met de Ice Bucket Challenge. Maar ook op sportgebied zien we dat we met elkaar lekker aan de uitdaging gaan; elke dag ‘planken’ bijvoorbeeld.

 

Challenges in de sport; hoe zit dat?

Challenges in de sport zijn de afgelopen jaren vooral meer gemeengoed geworden doordat ze via social media een enorm bereik kunnen creëren. Veel sportchallenges binnen de amateursport of de “niet-sporter” zijn dan ook juist zo populair (vaak voor een korte tijd) omdat het slechts een beperkte periode omvat en het de drempel om iets in de sport te bereiken verlaagt. Toch is er natuurlijk een keerzijde aan de doe-het-zelf challenge: Naast dat je moeilijk kunt beoordelen of je het eigenlijk allemaal wel goed aanpakt, is de drive om iets helemaal in je eentje te doen na een tijdje soms ver te zoeken. En een korte periode flink aan de bak, maakt uiteindelijk vaak niet het verschil. De push van een team, het resultaat waarnaar je zocht, de stimulans van een personal trainer, of de motivatie van het groepsgevoel mis je als je thuis in je woonkamer ligt. Daarom zien we vooral in de amateursport en fitness challenges een vlucht nemen, omdat je daar wel met elkaar iets kunt bereiken!

 

Challenges bij FEELtraining;

Om eerlijk te zijn, zijn Challenges bij FEEL niet meer zo nieuw. Zo schreven we eerder al over onze Burpee Challenge van 2015 en zien we ook in kleinere vorm regelmatig de challengevorm terug in onze (Small Group) Trainingen.

In 2017 gaan we nog een stapje verder..
Dit jaar doet FEEL ‘onofficieel’ mee aan de CrossFit Open!

Op 23 februari start de CrossFit OPEN en gaan we los gedurende 5 opeenvolgende weken met 5 verschilende challenges. Iedere donderdag wordt een wereldwijde challenge gestart die wij op zondagen tijdens ons FEEL challenges gaan uitvoeren. Naast onze FEEL-ers doen nog honderdduizenden mensen aan de hele wereld mee aan deze challenge, waarbij ze middels videomateriaal meedingen naar een plek.

 

Een keer een challenge meemaken, of gewoon een kijkje nemen bij een van onze Small Group Trainingen?
Laat je gegevens achter en dan nodigen we je graag uit!